Университетът

Отлично представяне за ШУ на Националната универсиада в Стара Загора

Шуменските студенти завоюваха пълен комплект медали от тазгодишното издание на спортния студентски форум

След отлично представяне, 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал спечелиха студентите от ШУ “Епископ Константин Преславски”  от Националната универсиада в Стара Загора.

 Християн Тотев грабна златото по кик бокс в стиловете – “киклайт контакт” и “лайт контакт” в категория до 91 кг. Боецът спечели и петте срещи в надпреварата и така се окичи със златото и в двете дисциплини. 

Лекоатлетът Живко Стоянов финишира втори в дисциплината спринт на 400м. и грабна сребърното отличие, а Радосвета Симеонова донесе още един сребърен медал в бягането на 1500 м.

 В турнира по тенис на маса Денислав Денев направи отлично представяне и игра финал, но в крайна сметка остана на второ място със сребро. При двойките Денев и неговият съотборник взеха бронзов медал. В отборната надпревара шуменските студенти завършиха на шесто място при мъжете и на седма позиция при жените. На пето място пък се нареди женския волейболен отбор.

В тазгодишното издание на форума участваха над 1300 студенти и преподаватели от 26 висши училища. Организатор на ежегодната надпревара в няколко вида спорт, която обединява спортуващите студенти у нас е Асоциацията за университетски спорт “Академик”.

Close