Университетът

Отличиха талантите на Шуменския университет

Двама студенти от Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” бяха отличени в конкурса “Талант на годината”. Надпреварата е организирана от Talent Club и има за цел да даде възможност на студентите да осъществят пряк контакт с бизнеса и да заемат стратегическа роля при подобряването на условията за живот и реализация в България.

Тонислав Троев, студент IV курс “Компютърна информатика“ и Юриета Иванова, студент III курс “Българистика и медии” при Шуменски университет “Епископ Константин Преславски” се класираха в ТОП 10 на студентите в страната. Тонислав се нареди на II място в класацията в категория “Информационни
технологии и компютърни науки“.
Преди две години отново бях награден от конкурса “Талант на годината”. Тогава това отличие ми донесе и доста увереност. Увереност, че неуморният труд и всички тези безсънни нощи все пак не са били напразни. След него дойдоха още много други. Фактът, че затвърдих това постижение, ме ощастливява! Това е признание, но и отговорност, разбира се.

Юриета зае V място в категория “Маркетинг, реклама и ПР”. “Не очаквах това признание. Подготвих и изпратих документите за кандидатурата си спонтанно. Представих своето Аз – работещ и учещ млад човек, който осъзнава, че всеки успех е плод на лични усилия. За мен победата е смелостта да участваш и знам, че най-доброто предстои. С това отличие бих искала да вдъхна кураж на всички млади хора и да им напомня, че силата се крие в тях и че няма невъзможни неща.

В надпреварата за „Талант на годината“ през тази година се включиха стотици млади хора от цялата страна, които бяха разпределени в 10 категории: „Информационни технологии и компютърни науки“, „Технически науки“, „Икономика и банкиране“, „Счетоводство и финанси“, „Право и администрация“, „Предприемачество, бизнес и туризъм“, „Медицина и фармация“, „Изкуство и спорт“, „Маркетинг, реклама и ПР“ и „Талант на годината за 2024 г.“. Всяка кандидатура е оценявана от представители на бизнеса, специалисти в конкретната категория.

Автор: Юриета Иванова, студент III курс “Българистика и медии”

Close