Университетът

Откриват изложба на наш възпитаник

Изложба на възпитаника на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” Борис Иванов – Боби ще бъде открита днес (11 юни) от 17.30 часа на ІІ етаж на ХГ “Елена Карамихайлова”.

Роден през 1992 г. Борис Иванов – Боби, който е магистър по специалност „Педагогика по обучението по визуални изкуства – Графика и графична комуникация” при проф. Валери Чакалов, има над 20 общи изложби в страната и чужбина. Негови творби са редени в Констанца, Крайова, Одрин, Текирдаг, Белград, Санкт Петербург и др.

Той е един от организаторите на Първи международен пленер за живопис и графика „Градът на светлината – Карлово” – 2016 и изложби: „Няма такава изложба” в ХГ „Елена Карамихайлова” Шумен – 2017 г., „Културен ексхибиционизъм” – ГХГ Варна – 2018 г.

Носител е на награди на СБХ за млад автор на Биеналето „Приятели на морето” – 2016, Награда на Ректора по случай Патронният празник на Университета – 21 май на Арт група „СХМЕА” Педагогически факултет за утвърждаване на авторитета на Шуменския университет – 2017 г., Награда Розалина Трутман за постижения във Визуалното изкуство за цялостно участие – 2017 г., Награда на ІІ фестивал на мобилното кино „Кино в длан” на ШУ „Еп. К. Преславски” за филма „Полицейска арт терапия” – 2017 г., Носител на отличие в „Студентски видео Арт фестивал” – 2017 г., Награда на Шумен за Изкуство и култура в раздел „Фотография, видео и кино творби” на „видe арт група” – 2015 г. и др.

Изложбата може да бъде разгледана до 28 юни, съобщиха от художествената галерия.

Покажи още
Close