Университетът

Обучение за млади журналисти

Едноседмичното обучение за студенти по журналистика и журналисти на възраст до 25 г. Европейски журналистически институт (EJI), ще се проведе от 11 до 17 юли в Англо-американския университет в Прага. Форумът е организиран съвместно от The Fund for American Studies (TFAS) и The Media Project (TMP).

Целта на обучението е участниците да се запознаят с елементите на журналистическата етика и отразяването на религиозни въпроси, политически и икономически теми, военни конфликти. Централна тема ще бъде значението на независимата журналистика, базирана на факти, като основа на свободата и свободните общества. Младите професионалисти ще бъдат подготвени да отразяват религията като съществена част от обществения живот и да насърчават индивидуалните свободи, човешките постижения и личната отговорност в своята работа.

Сред лекторите са проф. Ибрахим ал-Мараши (преподавател по история на Близкия изток в Калифорнийския държавен университет), проф. Пол Глейдър (преподавател по журналистика в The King’s College в Ню Йорк, изпълнителен директор на The Media Project с над 10-годишен опит като репортер на Wall Street Journal), проф. Дейвид Рокс (журналист в Bloomberg News и Bloomberg BusinessWeek с дългогодишен опит като кореспондент в Прага на The Wall Street Journal, The Chicago Tribune и The San Francisco Chronicle).

Таксата за обучението е 250 щатски долара и включва настаняване в студентското общежитие, но организаторите предлагат и пълни стипендии.

Крайният срок за кандидатстване е 15 март 2021 г.

Източник: Асоциацията на европейските журналисти-България

Снимка: Unsplash.com

Покажи още
Close