България

Обучение за журналисти “Не просто думи”

Интерактивно обучение за журналисти по проекта “Не просто думи” срещу езикът на омразата ще се проведе в началото на юни.

Участниците ще се запознаят с конкретни примери от журналистиката, ще се проведе професионален диалог и авторефлексия на ниво етична журналистика, чиято цел е да се изведат добри примери, практики и насоки, които да помагат, служейки като компас в работата. Ще бъде представен разработения от екип от журналисти и експерти в областта на правото и психологията пътеводител “Не просто думи”, създаден с цел да улесни хората при отразяването на чувствителни теми. Целта е участниците да се запознаят с българската и международната правна рамка в областта.

Водещи на събитието са  журналистите и членове на управителния съвет на АЕЖ-България Иван Радев и Мария Черешева, а специален гост-лектор ще бъде д-р Симона Велева, юрист и експерт по конституционно и медийно право.

За улеснение обучението ще се проведе на живо и онлайн. Събитието на живо е на 8 юни в София, ул. Сердика 20, от 13.00 до 17.00 часа, а на 10 юни от 13.00 до 17.00 часа ще е достъпно онлайн. За участие онлайн трябва да се попълни този онлайн формуляр. Повече информация може да бъде намерена тук.

Източник и снимка: AEJ-BULGARIA.COM

ВИДЕО: YOUTUBE

Покажи още
Close