Университетът

Новата учебна година започва на 12 септември

Шуменският университет “Епископ Константин Преславски” официално открива академичната 2022/23 година. Церемонията ще се проведе на 12 септември от 10:00 часа пред Ректората, съобщиха от университета. Традиционно първокурсниците ще положат клетва пред останалите студенти, преподаватели, служители и всички, които желаят да проследят тържеството по откриването на новата учебна година.

“Десетилетия наред Шуменският университет е една от искрите, които поддържат светлината на науката по този край. Десетилетия наред той дава възможности на тези, които знаят достатъчно добре накъде са се запътили. Десетилетия наред той отваря врати. Десетилетия наред той превръща мечтите в действителност.

Преди години, живейки в едно от многото затихващи села по поречието на река Камчия, аз жадувах за живот, изпълнен с култура. … Исках да бъда човек на словото и да съм част от тези, които движат хода на историята напред, а ако не успея – то поне да бъда сред тези, които увековечават или разобличават делата на първите.

Организационна машина, която ми помогна да сбъдна мечтата си да пиша, не беше нито в град Долни чифлик, нито в по-голямата Провадия, нито в още по-голямата Варна. Тя беше в Десетия град, а по-конкретно – в Шуменския университет. Именно тук записах и завърших журналистика. Именно тук се запознах със своите преподаватели, които ми помогнаха…

Няма да излъжа ако кажа, че обичам своята Алма матер. Няма да излъжа и ако кажа, че не съжалявам че се върнах.”

Андрей Андреев,

магистърска програма История, Културно-историческо наследство и туризъм

UniMedia

Покажи още
Close