Университетът

Наш студент с престижно отличие в литературен конкурс

Първото издание на литературния конкурс „Истински неща“, организиран от Издателска къща „Многоточие“ и „Приказка по ноти“, обедини таланта на общо 113 автори, представили 192 произведения за деца. 140 отличени творби вече достигнаха до читателите след като бяха издадени в сборник. Едно от произведенията в сборника е на студента в магистърска програма „ Културно-историческо наследство и туризъм“ на Шуменския университет Андрей Андреев.

На въпрос „Защо участваш в конкурс, който се казва „Истински неща“ със стихотворение, което е озаглавено „Магическа пръчка“?“, той отговаря, че вълшебните пръчки от книгите и филмите за Хари Потър са нещо съвсем истинско в очите на много деца през последните двайсетина години.

Освен поезия, в сборника са включени забавни илюстрации за оцветяване, нарисувани специално за проекта от 10-годишната Виктория Цветкова от гр. София. Друга изненада в сборника е т.нар. „стихотворителница“, в която всеки малчуган може да създаде своето авторско стихотворение.

Голямата награда за написване на песен по стихотворение беше присъдена на Мария Панайотова от с. Памукчии. Нейното произведение, озаглавено „С криле на хвърчило“, изпълнено от „Приказки по ноти“,  вече е достъпно в мрежата.

Организаторите споделят, че в надпреварата са взели участие автори от още няколко държави – Германия, Канада, Австрия и Белгия. Най-младият е на възраст от 7 години, а най-старият – на 81.

Unimedia

Покажи още
Close