Университетът

Наша студентка стана Мис Шумен 2018

Първокурсничката в специалност “Връзки с обществеността” на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” Виктория Милева стана Мис Шумен 2018. Красавицата грабна титлата на официална церемония, която се проведе снощи в Младежкия дом в Шумен.

Короната й бе предадена от миналогодишната носителка на титлата Светлана Пенева.

Виктория е родена през ноември 1999 година. “Понеже конкурсът е за момичета до 19 години, това ми беше последната възможност да взема участие”, заяви за UniMedia Виктория и допълни, че се радва, че се осмелила на тази стъпка.

“Подготовката за конкурса не ми се стори трудна, тъй като от малка се занимавам с балет и танци”. За да се представят в целия си блясък шуменските красавици е трябвало да овладеят две хореографии и да впечатлят журито в две дефилета – в спортно-елегантен стил и с официални рокли.

Въпреки увлечението си по танците и модата обаче 19-годишната красавица е предпочела да се развива в сферата на комуникациите. “Завърших СОУ „Йоан Екзарх” или както е по-известно сред шуменци – Хуманитарната гимназия. Моята класна Жанета Андреева усети  интереса ми към хуманитарните науки и ме насочи да кандидатствам “Връзки с обществеността”. А за избора на университет е виновен по-скоро баща ми. Той е възпитаник на Шуменския университет, за това вече може да говорим за семейна традиция в това отношение”, допълни още Виктория.

Автор: UniMedia

Снимки и видео: FB

Close