Университетът

Националният литературен конкурс „Атанас Липчев“ отличи наш възпитаник

Тази година общо над 140 автори от страната и чужбина се включиха в Националния литературен конкурс „Атанас Липчев”, организиран от “Сдружението на писателите” във Варна. Сред отличените едва 12 автори журито подреди възпитаника на Шуменския университет Галена Върбева.

По информация на БТА разкази за конкурса са изпратили най-много творци от София. Има и творби на българи, живеещи в САЩ, Белгия, Франция. Дванадесетте от най-добрите творби от конкурса „Атанас Липчев“ ще бъдат отпечатани и в медиите и в специален сборник.

Високо оценен беше и разказът на шуменската писателка Галена Върбева “Очите на иконата”, който ще бъде публикуван редом с дванайсетте най-добри произведения. Носител на редица награди и отличия от регионални и национални конкурси, Галена Върбева е автор на вече три самостоятелни книги. Тази година излезе от печат и поетично-прозаичната й книга „ Големите и малките реки“ (ИК „ Жельо Учков гр. Ямбол), която бе представена на публиката в Шумен и в Ямбол.

Награждаването на лауреатите ще се състои на 9 декември във Варна. Или както и самата авторка сподели по повод националния литературен конкурс „Атанас Липчев“: “Най-хубавото тепърва предстои“.

UniMedia

Покажи още
Close