Светът

Най-търсените дестинации в Google през 2019 година

Google пусна списък с 10 дестинации за пътуване, от които хората най-много са се интересували през 2019 година, цитира NOVA. Търсачката разкри докъде са се надявали да пътуват интернет потребителите. Ето най-актуалните търсения, свързани с бленувани пътешествия:

10. Коста Рика е десетата най-търсена дестинация за пътуване през 2019 г. според Google. Популярността й вероятно ще продължи и през новата година.

9. Ню Йорк също влиза в списъка на Google. “Голямата ябълка” е на девето място в класацията на търсачката.

8. Калифорния е на осмо място в класацията на Google. Калифорния е в списъка на Travel & Leisure за 50-те най-добри места за пътуване през 2020 година. Централният бряг на Калифорния предлага тиха красота, както и някои от най-добрите вина в щата.

7. В класацията на Google на седмо място е Ню Орлиънс.От креативни коктейли и ритмична музика до исторически улици и покрити със захар багети, Ню Орлиънс може да предложи много. Най-големият град в щата Луизиана е наричан още “люлката на джаза”.

6. Аляска също e тренд на Google през 2019 година. И не е чудно – най-големият щат в Америка е дом на множество открити пространства и непокътнати местности, както и на някои от най-добрите морски дарове. Въпреки това, посетителите могат да очакват високи температури през летните месеци. И не – полярните мечки и кучешките впрягове не са обичайна гледка.

5. „Пътуване до Мексико“ също е в списъка – на пето място. Изглежда, че хората не просто са планирали да посетят южноамериканската държава, а са резервирали пътувания до там през 2020 г. Гуадалахара, вторият по население град в Мексико, има ръст на резервациите със 158%, според Airbnb.

4. „Пътуване до Вегас“ също влезе в топ 10 на търсени дестинации в Google. Лас Вегас е обявен за един от най-добрите градове в САЩ, в които да празнувате Нова година.

3. На трета позиция в класацията е „Пътуване до Бора Бора”. Екзотичният остров не е едно от най-евтините места за почивка, но определено привлича милион туристи всяка година. Полетите до острова са рядкост и са изключително скъпи, както и хотелите.

2. Токио беше обявен за най-добрия голям град в света през 2019 г.

1. „Пътуване до Малдивите“ е събрало най-голям интерес в Google през 2019 г. Има и добра новина за онези, които са търсили опции за бягство на Малдивите. Островът е едно от най-щадящите бюджета места през 2019 г., според Lonely Planet.

Източник: NOVA

Покажи още
Close