България

Млади поети представят свои творби

Младият поет Димитър Драганов ще представи стихосбирката си „Портрет на живота“ пред пловдивската публика. Събитието, което ще се състои на 7 октомври (петък) от 18:00 часа в Централната университетска библиотека на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, ще бъде премиера и за стихосбирката на Памела Мекушина „Белязани да помним“.

След „Моят глас“ „Портрет на живота“ е втората книга за Димитър Драганов. Тя се реализира като  награда от Международен конкурс на Издателска къща „Многоточие“ „Защо пиша това писмо?“.

“Родом съм от град Стралджа, като именно там започнах да пиша своите стихотворения. С течение на времето бих казал, че поезията се е превърнала в моя най-верен приятел”. Това заяви Димитър пред UniMedia при последното си участие в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“, който тази година се проведе за 44-ти път в Шуменския университет. Самият Димитър представя свои творби в конкурсната програма за трета поредна година.

Памела Маринова Мекушина е награждавана в множество литературни конкурси. 23-годишната поетеса от град Пещера има издадени две стихосбирки – „Буря, наречена Любов“ и „Белязани да помним“.

Стихосбирката „Белязани да помним“ на пещерската поетеса Памела Мекушина и втората книга „Портрет на живота“ на младия стралджански поет Димитър Драганов ще полетят в началото на месец октомври към сърцата и сетивата на любителите на поезия, за да прошепнат с ефирните си гласове, че:
„Портретът на живота е любов,
а ние сме „Белязани да помним“!
UniMedia
Покажи още
Close