Университетът

Медиите за Наградата “Джон Атанасов” и Шуменския университет

БНР: Красимир Кордов получи Награда “Джон Атанасов”

Доц. Красимир Кордов от Шуменския университет е носител на сертификат в категорията Награда “Джон Атанасов”. Церемонията, на която президентът Румен Радев връчи наградите, се състоя снощи в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Сред гостите на церемонията бе ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. д.и.н. Георги Колев. Тази година за първи път е отличен млад учен от Шуменския университет – доц. д-р Красимир Кордов. Той е доктор по информатика, доцент във Факултета по математика и информатика на Шуменския университет и част от екипа на проекта „Университети за Наука, Информатика и Технологии в е-обществото“. Основните му научни интереси са в областта на компютърната сигурност и са свързани със защитата на информация чрез изграждането на криптографски алгоритми, в резултат на които са реализирани научни разработки, които са основа на публикации в редица международни списания, по-голямата част от които са с импакт ранг или импакт фактор. Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България се връчва от 2003 г. на изявили се млади български изследователи в областта на компютърните науки. Тя носи името на известния учен от български произход – Джон Атанасов, един от създателите на първия цифров електронен компютър – АBC. Сред лауреатите на наградата са настоящи ръководители на развойни звена на водещи изследователски институти и глобални частни компании в сферите на компютърната лингвистика, роботиката и криптологията.

БНТ: Президентът Радев връчи наградите на името на Джон Атанасов

Петър Цанков е тазгодишният носител на наградата “Джон Атанасов”. Тя се дава на млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки, със значими постижения в световен мащаб. Президентът Румен Радев връчи престижното отличие. Инициативата вече 15 години се провежда под патронажа на държавния глава…Подгласниците на победителя, удостоени с грамота “Джон Атанасов”, са Димитър Лукарски, Мария Георгиева, Иван Иванов и Красимир Кордов.

News.bg: Радев горд от постиженията на младите учени у нас

“От 2003 година е традиция в Гербовата зала да се връчват отличията на победители в конкурса “Джон Атанасов” , заяви по време на церемонията президентът Румен Радев….

Доц. д-р Красимир Кордов е вторият носител на сертификат в категорията Награда “Джон Атанасов”. Той е доктор по информатика и доцент в Шуменски университет “Епископ Константин Преславски.

Novini.bg: Румен Радев връчи наградите “Джон Атанасов”

… За много високи постижения в категорията със сертификат са отличени Иван Иванов, магистър по изкуствен интелект и мениджър софтуерно инженерство във Facebook, Лондон, и Красимир Кордов, доктор по информатика и доцент в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

24 часа: Румен Радев връчи голямата награда “Джон Атанасов” – 2018 на д-р Петър Цанков 

…За мното виcоки постижения в категорията със сертификат бяха отличени Иван Иванов, магистър по изкуствен интелект и мениджър във Facebook и Красимир Кордов, доктор по информатика и доцент в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”….

Dariknews: Д-р Петър Цанков е носителят на голямата награда „Джон Атанасов“ – 2018

Президентът връчи грамоти и сертификати „Джон Атанасов“ и на подгласниците на победителя – Димитър Лукарски, Мария Георгиева, Иван Иванов и Красимир Кордов. Отличия получиха и млади учени в още няколко: „Ученици и техните преподаватели“, „Дебютен пробив в компютърните науки“ и „Проект с висок обществен принос“.

Канал 3: Президентът раздаде наградите “Джон Атанасов”

…Доц. д-р Красимир Кордов е вторият носител на сертификат в категорията Награда „Джон Атанасов“. Той е доктор по информатика и доцент в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски. Основните му научни интереси са в областта на компютърната сигурност и са свързани със защитата на информация чрез изграждането на криптографски алгоритми, в резултат на които са реализирани научни разработки, които са основа на публикации в редица международни списания, по-голямата част от които са с импакт ранг или импакт фактор.

 

 

Покажи още
Close