Светът

Мария Габриел: Искаме да направим „Еразъм +“ по-приобщаваща

“Целта ни е да направим програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“ по-приобщаващи и да улесним мобилността”. Това е заявила еврокомисарят Мария Габриел по време  дискусия в рамките на Съвета на министрите на държавите членки, отговарящи за младежта.

Във Facebook профила на Габриел пише, че именно на нея са обсъждани програмите Еразъм+ и „Европейски корпус за солидарност“, както и насърчаването на демократичната ангажираност сред младежите.

На срещата Габриел е почертала, че през последните месеци са предложени гъвкави алтернативни решения чрез програмите Еразъм+ и „Европейския корпус за солидарност

Участниците например могат да започнат своята мобилност виртуално, а да продължат с физическа мобилност.

“Идеята обаче не е да заменим напълно физическата мобилност, която остава едно уникално и незаменимо преживяване. Целта ни е да направим програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“ по-приобщаващи и да улесним мобилността”, уточнява Габриел.

Неотдавна бе постигнато споразумение за допълнителни 2,2 млрд. евро към програма Еразъм+, което ще допринесе за допълнителни възможности в подкрепа на младите хора, като инициативата „Зелен Еразъм+“, която стартират догодина.

“С нея ще ангажираме младите хора в проекти, които допринасят за борбата с климатичните промени. Така те ще могат да придобият нови умения, да споделят своите идеи и да се развиват.
С екипа ми продължаваме за работим за осигуряване на възможно най-гъвкав и приобщаващ подход при подкрепата за младите хора с програмите Еразъм+, „Европейския корпус за солидарност“, за да се справим с настоящите предизвикателства и осигурим още по-добри възможности.”, завършва Габриел.

Източник: MONITOR

Снимки: Facebook – Мария Габриел

Покажи още
Close