Шумен

„Малкият Моцарт“ с концерт в Шумен

„Малкият Моцарт“ Ивайло Василев ще бъде солист на шуменската Симфониета. Любителите на класическата музика могат да се насладят на изпълнението на 13-годишния пианист в четвъртък от 18:35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“, съобщиха от Симфониета-Шумен.

Той ще представи Концерт за пиано и оркестър № 1 от Бетовен. Под диригентската палка на Калина Василева, хоноруван преподавател в Шуменския университет, Василев ще изпълни и две произведения  от Моцарт – балетна музика „Малкото нищо“ и Симфония № 25.

Това е първото гостуване в Шумен на Ивайло Василев. Въпреки че е едва на 13 години, той демонстрира зрялост на сцената. Натрупал е над 20 награди от международни конкурси, има издаден CD, бил е солист на най-добрите оркестри в България, а също и на Академичния оркестър на Санкт Петербург.

Сред най-големите му награди са Първа награда в клавирния конкурс „La Note Celeste“ (Париж), Първа и Специална награда от конкурс за млади музиканти „Лешникотрошачката“ (Москва), Първа награда VII Международен клавирен конкурс „Анна Артоболевская“ (Москва) и други.

Източник: Симфониета-Шумен

Снимка: Facebook – Симфониета-Шумен

Покажи още
Close