Университетът

Изтича срокът за записване за Курса по китайски

За осма поредна година Шуменският университет “Епископ Константин Преславски” организира курс по китайски език и култура. Той се осъществява благодарение на съдействието на Институт “Конфуций” – Велико Търново.

И тази година преподавател ще бъде Сияна Симеонова.

Сияна е завършила специалността Южна, Източна и Югоизточна Азия в Софийския университет и магистратура «Транслатология с китайски и английски език» във Великотърновския университет. А благодарение на престижните стипендии на китайското правителство, има едногодишна езикова специализация в университета Фудан (бел.ред.-основен публичен изследователски университет в Шанхай, счита се за един от най-престижните и селективни университети в Китай).

Това е втората година като преподавател в курса в Шуменския университет, като усилията й през миналата година в преподаването на далеч не лекия език се увенчаха с успехи на нейните курсисти. Полина Трифонова взема изпита на Институт Конфуциий за владеене на първо ниво, а Марияна Петрова взема за второ ниво. Сертификатите са признати в цял свят.

Заради противоепидемичните мерки и усложнената обстановка в страната курсът ще се проведе онлайн. Той е напълно безплатен и тази учебна година ще бъде в две групи – за начинаещи и за напреднали.
Желаещите мога да се запишат до 20 октомври (сряда) на e-mail: int.rel@shu.bg и на телефон 054 832-101.

UniMedia

Покажи още
Close