България

Конкурс за фотография и рисунка “Божурът среща розата“

По случай 75-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между Китай и България, посолството на Китайската народна република в България организира конкурс за фотография и рисунка „Божурът среща розата“ за български граждани и сънародници, живеещи в България, за да покаже прекрасните моменти от китайско-българското приятелство.

Тема на творбите е моменти, които отразяват приятелския обмен и връзките между хората от Китай и България в различни области, както и теми като китайската култура, постиженията в развитието, обичаи, сътрудничеството “Един пояс, един път” и модернизацията в китайски стил.

Условията за участие са:

1) Всеки участник може да изпрати 2-3 фотографски творби и да попълни формуляр (кликнете за изтегляне). Участниците трябва да изпратят своите творби и формуляр на имейл: chinaembassyinsofia@gmail.com.

Форматът на заглавието на имейла следва да бъде: „име на автор – заглавие на произведението“.

2) Фотографските творби трябва да бъдат във формат JPEG или JPG, размерът на файла да е между 2-12 MБ и качеството на изображението ясно. Участниците са длъжни сами да пазят оригиналните файлове, за да могат да бъдат предоставени при проверка на информацията.

3) Участващите творби трябва да бъдат оригинални и авторски, няма да бъдат приемани копирани или подобни произведения, които нарушават авторски права. Не се допускат маркирани с водни знаци фотографии, като например лого, име на уебсайт, линкове и др.

4) Участниците се съгласяват, че организаторът може да използва избраните произведения за реклама, разпространение, изложба, онлайн разпространение и т.н. без допълнително изплащане на възнаграждение.

Конкурс за рисунка

1) Няма ограничения за размера, стила и материалите, използвани за рисунките, но трябва да са наскоро завършени. Участващите творби трябва да бъдат оригинални авторски, няма да бъдат приемани копирани или подобни произведения, които нарушават авторски права. Не се допускат маркирани с водни знаци рисунки, като например лого, име на уебсайт, линкове и др.

2) Рисунките на участниците ще бъдат разпределени в три възрастови категории: от 6 до 10 г. (група за деца), 11 до 17 г. (група за юноши) и над 18 години (група за възрастни). Първа, втора и трета награда ще се присъждат поотделно за творби и в трите възрастови групи.

3) При регистрация рисунката се изпраща като електронен документ/файл. Размерът на изображението или сканираното копие трябва да е между 2-12 MБ и качеството на изображението ясно. След като бъде избрана за участие, оригиналната работа трябва да бъде изпратена по пощата до Посолството на Китай в България (получател и адрес: Джу Дъкай, бул. Джеймс Баучер 58, София).

4) Участниците се съгласяват, че организаторът може да използва избраните произведения за реклама, разпространение, изложба, онлайн разпространение и т.н. без допълнително изплащане на възнаграждение.

  1. Краен срок за получаване на творбите: 30 януари 2024 г.

Награди ще бъдат присъдени поотделно в двата модула. Модулът „Рисунка“ ще бъде разделен на 3 групи според различните възрастови групи. На всяка група ще бъдат присъдени 1 първа награда, 2 втори награди, 3 трети награди и 10 поощрителни награди. В модул „Фотография“ наградите са: 1-ва: ваучер на стойност 300 лв., 2-ра награда: ваучер на стойност 200 лв., 3-та награда: ваучер на стойност 100 лв. Ваучерите са на известна верига магазини за техника. Има и поощрителни награди – ръчно изработени изделия и сувенири на тема Пекинска опера. В модул „Рисунка“ за групите за деца и юноши наградите са както следва: ваучери на стойност 500 лв., 300 лв., 200 лв. и поощрителни от по 50 лв. При групата за възрастни наградите са ваучери на стойност съответно от 800 лв., 500 лв., 300 лв. и по 50 лв. за поощрителните.

Списъкът с победителите ще бъде публикуван на официалния уебсайт на посолството, официалния профил в WeChat и Facebook през февруари 2024 г.

Китайското посолство в България си запазва правото на окончателно тълкуване на настоящото мероприятие.

Източник: shu.bg

Close