Университетът

Колежът в Добрич с престижна номинация

Предлагат колежа за колективния приз на тазгодишните награди "Добрич" в областта на науката и културата

Колежът в Добрич към Шуменски университет “Епископ Константин Преславски” е номиниран в раздел Колективна награда на тазгодишните награди “Добрич” в областта на науката и културата, съобщиха от общината.  Предложението е направено от Съюза на учените в България – Клон Добрич.

Колежът е отличен за работата му като утвърден център за подготовка на висококвалифицирани специалисти за Североизточна България в различни области на висшето образование, както и за научноизследователската му дейност в областта на информатиката и информационните технологии, педагогиката и растителната защита. За изминалата година той е съорганизатор на две международни научни конференции.

За колективната награда на общината са номинирани още Клуб за творческо писане „Литературна къща“ – Добрич с ръководител Генка Петрова, екип на сп. „Антимовски хан“ , смесен хор „Лира“ при Дом за стари хора – Добрич с диригент Атанас Генчев, екип от специалисти на Регионален исторически музей – Добрич и представителен фолклорен ансамбъл „Добротица“ при Общински младежки център – Добрич с гл. худ. ръководител и хореограф Александър Александров. 

По традиция наградите ще бъдат връчени на 1 ноември – Ден на народните будители.  

Close