Университетът

И големият победител е…

Големият победител в 42-то издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“ е Емине Садкъ, студент  IV курс от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, специалност Връзки с обществеността.

Церемонията по награждаването се състоя пред паметника на поета Иван Пейчев в Шумен. Наградата й бе връчена от зам.-кмета по Образование и култура Найден Косев. За пореден път Община Шумен е партньор на конкурса и финансира Голямата награда, която е издаване на книга и тази година е в размер на 1000 лв.

Това не е първото участие на Емине Садкъ в конкурса „Боян Пенев“. Тя за трети пореден път показва своите творби като през годините е печелила наградата на публиката, както и първо място в раздел „Публицистика“ и раздел „Поезия“.

 Редно е да споменем и останалите победители в трите направления. А те са: Мартин  Илиев от Софийски университет „Свети Климент Охридски“ грабна първо място в направление „Поезия“, а второто място журито присъди на Росица Русева от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. В направление „Проза“ първо място не се присъди на нито един от участниците, а второто място бе спечелено от  Мария Гаралова от Медицински университет – София.

В направление „Критика/Публицистика“ на Стефан Кичев от Нов български университет беше връчена поощрителна награда, а Първото място спечели Бюлянт Бейтула от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Елица Станачкова от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ спечели наградата на публиката.

Студенти от 13 университета в България заявиха своето участие в 42-то издание на най-стария студентски литературен конкурс в страната. Негов куратор бе доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“ в Шуменския университет. Тази година журито бе в състав доц. Пламен Дойнов, Петър Чухов и Антоний Димов.

Автор: Десислава Веселинова, II курс, Връзки с обществеността

Покажи още
Close