Шумен

„И вече няма да е тихо…” – второ издание на “Шумен Рок”

“Шумен Рок” за пореден път събра стотици фенове и запалени сърца по рок и метал музиката.  В два поредни дни в средата на юни жива и пълна с енергия музика звуча, не – направо гърмя – от  Шуменското плато. Стотици хора седнаха в колите си и запалиха гумите към мястото на събитието, десетки дръзнаха да се изкачат по стъпалата, за да видят своите кумири, да се срещнат с  приятели, да се запознаят с нови хора и да се свържат в огромна мрежа от рокфенове от цяла България.

Тази  година рок атмосферата нажежиха банди като Епизод, Ер Голям, Bucovina, Boomerang, Sevi, Forgot the Ten, Ignore the Hate, Odd Crew, The Lefties, Arsenic, Blues Traffic, M.A.C.K.S,  L.R.B 69 и BANDX.

Но нищо – нито недоразуменията в пътното разписание, нито капризната метеорологична прогноза, не можа да спре огромната машина на рокдвижението. Звуците на барабани и китари изпълни въздуха и буквално го взриви като с напалм. Текстовете на песните се забиха като стрели в сърцата и умовете на  публиката. И тази симбиоза от думи и звуци напълни душите с еуфория. С всяка песен тялото танцува само, мозъкът изключва, а единствената сила и енергия, която те движи е усещането за пълна свобода.

Шуменското плато отдавна не бе концентрирало толкова огромна енергия и емоция, която дори успя да повлияе на времето. Задуха мощен вихър, събраха се черни облаци и се създаде усещането, че самата природа е подвластна на рокаджийските емоции на публиката. Лазерни установки и други уреди за светлинни ефекти допълниха музикалния спектакъл.

Какво може да бъде по-добро от това да имаш възможност да легнеш в палатка под открито небе, да се гледат звездите и да съзнаваш, че следващият ден, ще бъде по-грохотен, многолюден и „силен”?  За два дена се погълна толкова скара, колкото шумнеци изяждат за цяла година и се изпиха литри бира, които могат да напълнят плувен басейн с олимпийски размери.

Заканата на рокфеновете, че “… вече няма да е тихо…” беше на сто процента изпълнена.

Александр Попов, студент II курс, Журналистика

Покажи още
Close