Университетът

Интерактивно обучение по руски език

Майсторски клас „Лингвостранознание – руските обичаи и традиции“ на трима преподаватели в Тюменския държавен университет събра днес в Шуменския университет десетки студенти и преподаватели по руски език.

В продължение на два часа Татяна Николаевна, преподавател по руски език и култура, Алексей Мартинов, ръководител на Центъра за подкрепа на талантливи студенти и Светлана Олеговна, също преподавател по руски език, превърнаха скучния процес на учене на език в забавна мултимедийна игра, в която се включиха над 50 студенти.

Пред участниците с кратка презентация бе представен руският град Тюмен и Тюменският държавен университет. За да бъде по-динамичен процесът на работа в майсторския клас, участниците бяха разделени в 5 отбора, които мериха сили не само в знанията си по руски език и литература. Задачите обхващаха съвременното руско кино, музика, култура, странознание. Младите преподаватели успяха да превърнат ученето в интерактивно приключение, в което въпреки че имаше един отбор победител, всички получиха награди. Всеки участник ще получи и сертификат за участие, а техните координати ще бъдат дадени на студенти от Тюменският държавен университет, с които да установят контакт не само, за да подобрят знанията си по руски език, а и за да поставят началото на приятелски връзки между студентите от двата университета.

Светлана Олеговна, Алексей Мартинов и Татяна Николаевна

Младите преподаватели от Тюмен получиха и подаръци от Шуменския университет.

UniMedia

Покажи още
Close