Университетът

Инициатива за Деня на Земята

Педагогическият факултет на Шуменския университет ще отбележи Деня на Земята – 22 април. Всички преподаватели, студенти и служители са поканени от 14 часа утре (22 април) пред сградата на ПФ, за да се включат в акция по почистване на района. Така инициативата отлично резонира с мотото, под което минава Денят на Земята тази година – “Възстановете нашата Земя”.

Инициативата ще завърши със създаване на арт инсталация.

За първи път Денят на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Първото честване се организира от бившия губернатор и сенатор от Уискънсин Гейлорд Нелсън (който издига каузата за опазване на природата) и от изявения студентски лидер Денис Хейес. С годините инициативата набира голяма скорост и днес е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард хора.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята още през 1992 година. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята с различни инициативи и допринася за по-чиста околна среда и за съхраняване на живота на планетата.

UniMedia

Покажи още
Close