Университетът

Изтича срокът за участие в конкурса: „Что я знаю о России?”

Срокът за участие в осмото издание на конкурс за есе на тема „Что я знаю о России?” изтича на 10 април, съобщиха за UniMedia организаторите. Традиционно събитието се организира от Центъра по русистика на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” и Регионалният инспекторат по образованието – Шумен. Това издание ще премине под надслов „Как прекрасен этот мир”

Все повече ученици от различни възрасти проявяват интерес към  „Что я знаю о России?”, а миналата година е имало участници от цяла България. Конкурсът има за цел да обедини всички ученици от средните общообразователни училища и професионалните гимназии, които проявяват интерес към руския език и руската култура, както и да обогати знанията им в тази област.

Есето (с размер от 3 до 10 стандартни страници, шрифт Times New Roman 14, интервал 1,5) с трите имена, училище, клас и телефон за връзка на ученика трябва да бъдат изпратени на хартиен или електронен носител не по-късно от 10 април 2021 г. на адрес:  9700 г. Шумен, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, ул. Университетска №115, Катедра по руски език или на е-mail: rusistika_shu@shu.bg. 

Представянето на презентация или друг илюстративен материал към основния текст носи на автора допълнителен бонус. Максималният брой точки, който може да получи даден участник е 80.

Всички участници, събрали 60 и повече точки, ще получат грамота за участие в три степени. Участниците от 12. клас освен това ще получат сертификат на Шуменския университет, който удостоверява, че притежателят на сертификата може да бъде записан за студент в специалностите с руски език на университета.

Снимка: Unsplash.com

Покажи още
Close