Университетът

За апетита към живота и към изкуството

Първата самостоятелна изложба на художничката Емилия Балева ще бъде представена в Шумен тази седмица. Носеща провокативното заглавие “Апетит”, изложбата цели да предизвиква зрителите, които ще се изправят пред визуален мост между изкуството и храната, пред една обща колоритна “трапеза”, на която всеки ще може да открие нещо по свой вкус.

“Моята философия е, че човек трябва да пази и “ухажва” своя апетит- апетит за живот, за изкуство, за любов. Какъв по-добър начин за това, от споделянето на нещо вкусно с хората, които обичаме и ценим!”, заяви за UniMedia Емилия.

“Бих искала хората да търсят изкуството навсякъде около тях, да поддържат своя апетит и винаги да остават гладни за още! А, ако говорим буквално, всеки ще може да отнесе със себе си по едно стихотворение, вдъхновено отново от любовта към храната”, каза още тя.

Емилия Балева е родена през 1985 г. в Шумен. Притежава квалификации в сферата на чуждите езици, туризма и кулинарията. В момента е четвъртокурсник в бакалавърската програма “Педагогика на обучението по изобразително изкуство” в ШУ “Епископ Константин Преславски”. Има участия в студентски национални и международни изложби и пленери. Занимава се активно с творческо писане, реставриране на стари мебели, фотография и кетъринг.

“Апетит” ще се открие на 16 септември 2021 г. (четвъртък), от 17.30 ч., в залите на Ганушевата къща (Възрожденски комплекс, ул. “Цар Освободител” 152).

Събитието ще премине при спазване на всички противоепидемични мерки.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Общинския фонд “Култура”.

UniuMedia

Покажи още
Close