Университетът

Защо да станеш учител?

Ден на кариерата в университета – въпреки пандемията инициативите на  Центъра за кариерно развитие в помощ на студентите на Шуменския университет не спират. Пък макар и онлайн. На 24 февруари от 11 часа Центърът и фондация „Заедно в час“ организират уебинар на тема: „3 причини да станеш учител“ в платформата Google Meet.

В рамките на час Миглена Христова, представител на „Заедно в час“,  ще разкаже за възможностите за кариерно развитие в сферата на образованието след завършване на университета. Студентите ще имат възможност и да се запознаят с участник в инициативата, който вече работи по специалността си. От него ще научат не просто за положителни страни на инициативата „Заедно в час“, но за предизвикателствата и трудностите, които трябва да се преодолеят, за да може един ден да се нарекат учители.

Всъщност студентите от Шуменския университет вече имат своя пример на успешен участник в „Заедно в час“ – Сета Аведисова.

Сета завършва бакалавърската си степен в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” в специалност „Начална педагогика с чужд език” през 2018 година, а през 2019-та преборва конкуренция от над 2000 човека, кандидатствали по програма “Заедно в час”. Сега тя работи като начален учител в 75 ОУ „Тодор Каблешков“ в квартал Факултета в София и продължава обучението си в „Заедно в час“.

*Очаквайте интервю с Миглена Христова и линк за уебинара

UniMedia

Снимки: Facebook – Шуменски университет

Facebook – Сета Аведисова

Покажи още
Close