Шумен

Захари Карабашлиев представя в Шумен романа си „Рана”

Какво е саможертвата? Да загинеш на бойното поле в името на отечеството или да спасиш живота на едно дете…

В най-новата си книга “Рана” Захари Карабашлиев разгръща някои от най-непознатите страници на българската история, за да ни увлече в зареден с напрежение, но и лиричен разказ за героизъм, нежност и надежда.

Затрогващ и хуманен, “Рана” e отзвук от жестоките болки на една окрилена от идеализъм, но разкъсвана от безпощадни конфликти България, в която лични и национални рани са все още незараснали. Това е книга за паметта, разтърсваща хроника на забравената история на България от началото на XX век.

На 23 януари (вторник), от 17:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” Захари Карабашлиев ще представи романа си „Рана” пред шуменската публика, съобщиха от пресцентъра на библиотеката. Модератор на срещата ще е проф. д-р Страшимир Цанов, ръководител на Катедрата по история и теория на литературата на Шуменския университет.

Възпитаник и doctor honoris causa на Шуменския университет, Захари Карабашлиев е автор на романите „18% сиво”, „Хавра” и „Опашката”, носител е на редица награди, негови творби са преведени в САЩ, Франция, Полша, Словакия, Хърватия и др., а разказът му „Разсейки” е включен в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза”.

Срещата е със свободен вход.

UniMedia

 

Close