Университетът

Учете китайски в университета

И тази учебна година в Шуменския университет ще се проведе курс Китайски език и култура, в който участие могат да вземат хора от всички възрасти. Гост-лектор е Му Съчи, която е доброволец към Институт „Конфуций“.

Срокът за записване е 30 септември 2022 г. в Корпус 1, стая 106 (Центъра по международно сътрудничество), на телефони: +359/54 832 101 ; +359/884844583 или на е-mail: int.rel@shu.bg.

Както всяка година ще има групи за начинаещи и за напреднали.

В края на обучението курсистите имат възможност да положат и стандартизирания тест за владеене на китайски език за чужденци HSK. Тестът се администрира от централата на Институт Конфуций във Велико Търново, а сертификатът HSK е валиден без ограничения в целия свят. Вече няколко курсисти успяха да защитят знанията си и притежават удостоверения.

Полагането на изпит не е задължително, а целта е участниците максимално да се потопят в културата, многообразието, цветовете и традициите на Поднебесната империя. Курсът по китайски език и култура се провежда със съдействието на Институт “Конфуций” – Велико Търново за девета поредна година в Шуменския университет.

Unimedia

Покажи още
Close