България

Есента идва следващата седмица

Есента вече идва и следващата седмица се очаква сериозно захлаждане, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология  (НИМХ). До петък минималните температури ще паднат до 14 градуса, а максималните ще достигнат 28 градуса. Времето ще е предимно слънчево. Още в събота и неделя обаче ще нахлуе студен въздух и дневните температури ще се понижат значително.

Синоптиците очакват температурите да паднат с около 10 градуса.  Възможни са и превалявания. „Очаква ни шарена есен, съвсем нормално за нашите ширини”, заяви пред NOVA Анастасия Стойчева от НИМХ.

Днес все още ще се радваме на хубаво време. Денят ще е топъл и сух, с температури до 28 градуса. Облачността ще е по-значителна до обяд в Западна, а след обяд в Източна България и Родопите.

До обяд по Черноморието ще е облачно. След това ще се установи слънчево време с температури около 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е слабо, с височина на вълните до 1 метър. В следващите 2 дни ще се усилва по южното крайбрежие.

Времето днес в Шумен ще бъде с температури между 13 и 26 градуса, със слаб източен вятър. Очаква се следобед да бъде предимно облачно, но няма вероятност за валежи.

Автор: Десислава Веселинова, II курс, Връзки с обществеността

Покажи още
Close