България

Електронна платформа ще запознава ученици с уроците

Електронна платформа или т.нар. „Дигитална раница“ ще даде възможност от тази учебна година учениците да се запознават безплатно с различни форми на уроци, създадени от учители, тестове и образователно съдържание.

Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в първия учебен ден. До платформата, която в най-скоро време ще бъде отворена, ще имат достъп и родителите, за да могат да проследяват какво учат децата им. Министърът изрази надежда обучението да е максимално присъствено, а натрупаният опит по време на онлайн уроците и новата образователна платформа да направят ученето още по-интересно.

Като важен приоритет проф. Пенов очерта и работата по механизма за обхват – да се открие всяко дете и да се приобщи в образователната система.

Над 57 000 първокласници ще тръгнат на училище на 15 септември. Близо 717 000 са всички ученици, които ще се обучават през новата 2022/2023 учебна година.

За всички ученици и учители са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес. Учебната година ще стартира присъствено навсякъде. Взети са мерки за опазване здравето на децата и учениците.

Източник: МОН

Покажи още
Close