Университетът

Дни на България в Украйна

Центърът по българистика с Лекторат по български език, литература и култура в Мелитополския държавен педагогически университет „Богдан Хмелницки“ организира Дни на България, посветени на Освобождението на България и на възстановяването на държавността.

Част от инициативите включват онлайн празника по повод 90-годишния юбилей на изтъкнатия литературовед и писател проф. д-р Надежда Драгова днес от 17.30 часа в Zoom, честване на Освобождението в родната къща на Панайот Волов в Шумен, което ще се излъчва на живо в платформата Google Meet (27.02 от 10 часа), домашно творческо ателие по повод Баба Марта (Zoom), редица лекции, кръгла маса, в която участие ще вземат учени от България и Украйна.

Планираните инициативи са до 14 март, предназначени са за широка аудитория и имат свободен достъп.

Традиционното събитие тази година е под мотото „Българският път към национална и духовна независимост и достойно място в цивилизования свят“ и минава и под знака на 30-годишнината от установяването на официални отношения между Република България и Украйна.

Дните на България са подкрепени от Посолството на Република България в Киев, Почетното консулство на Република България в Запорожка, Донецка и Луганска област, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ и от сътрудници и приятели на Центъра по българистика от България и Украйна.

Снимка: Unsplash.com

Покажи още
Close