Университетът

Десетки ученици на Деня на отворените врати на ФПН

Едни от най-интересните моменти за десетките ученици от шуменски училища, дошли на демонстрациите по повод Деня на отворените врати на Факултета по природни науки, са несъмнено експериментите на преподавателите по химия:

 

Учениците имаха и възможността да вземат участие и в занимания в лаборатория по биология, където наблюдаваха под микроскоп строежа и структурата на растителни организми.

 

По-рано през деня се проведоха занимания по Горска педагогика с ученици от 11 клас от на ППМГ “Н. Попович” – Шумен и с два трети класа от СУ “Панайот Волов”. Науката Горска педагогика се заражда преди 20 години в Австрия, като първоначално е насочена към ученици от началните класове и запознаването им с опазването на околната среда. Постепенно обаче дисциплината се насочва и към по-големи ученици. В рамките на днешните занимания тийнейджърите бяха запознати с екологичните опасности, които крие увеличаването на човешката популация върху ресурсите на планетата.

А чрез забавни игри малчуганите учиха за горските видове животни и тяхното поведение, както и как да се ориентират и държат в гората.

 

 

 

Покажи още
Close