Университетът

Ден на отворените врати април 2024

Ученици от СУ “Панайот Волов”-Каспичан, СУ “Панайот Волов”- Шумен, ПЕГ “Н.Й. Вапцаров” – Шумен и ПГОХХТ “Проф. д-р Асен Златаров”-Шумен имаха уникалната възможност да надникнат зад завесите на академичните среди и да усетят вкуса на университетския живот в Деня на отворените врати в Шуменския университет.

Един от акцентите на Деня беше възможността гостите да посетят различните факултети и лаборатории, където се потопиха в света на практическото обучение и научните изследвания. Учениците получиха представа за вълнуващите проекти и експерименти, провеждащи се зад стените на университета. Но не ставаше въпрос само за съоръженията, а за хората. Учениците имаха възможност да общуват с настоящи студенти в лицето на членовете на Студентски съвет. Така те придобиха представа какво означава да си част от общността на Шуменския университет.

Денят на отворените врати в Шуменския университет беше не само възможност за учениците да заявят своите академични интереси, но и шанс да мечтаят и да се стремят към висше образование. Отваряйки вратите си за по-широката общност, университетът затвърди своя ангажимент за насърчаване на културата на учене, открития и иновации.

UniMedia

 

Close