Университетът

Ден на Европа

Студенти, докторанти, преподаватели и служители отбелязаха по нестандартен начин Деня на Европа. От многобройните си пътувания в Европа (за обучение, практика, обмяна на опит, преподаване) бе представена уникална изложба, запечатала едни от най-интересните им преживявания. Събитието е съвместно с център “Европа Директно”- гр. Шумен по повод Европейската година на младите хора, Деня на Европа и е част от Епископ-Константинови дни 2022.
Фотоизложба “Европа на младите” бе открита точно в Деня на Европа (9 май) в галерия “Университетска”.
Фотографии предоставиха и педагози от детска градина “Братя Грим”-Шумен и ПГОХХТ “Проф. д-р Асен Златаров”-Шумен.
При обявяването на 2022 година за Година на младежта председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви: Пандемията отне много възможности на младите хора — да се срещат и да създават нови приятелства, да опознават и изследват нови култури. Не можем да върнем времето назад, но днес предлагаме 2022 г. да бъде обявена за Европейска година на младежта. От климата до социалната и цифровата сфера младите хора са в центъра на нашите политики и политически приоритети. Поемаме обещание да се вслушваме в тях, както по време на Конференцията за бъдещето на Европа, и искаме да работим заедно за оформяне на бъдещето на Европейския съюз. Съюз, който е по-силен, ако приеме стремежите на нашите млади хора — основан на ценности и смел в действията си.
Екипът на Центъра за международно сътрудничество в Шуменския университет представи пред аудиторията дейността му и възможностите за международна мобилност.
UniMedia
Покажи още
Close