Шумен

Да тренираш с Дери

Едва на двадесет години, шуменката Дери Хюсеин доказва, че щом човек желае нещо, го постига. Тя е нежна и красива, но в същото време борбена и упорита. Макар и млада, тя постига сериозни успехи в сферата на фитнеса и бързо успява да спечели доверието на много хора. Средното си образование Дери завършва в СОУ „Сава Доброплодни“. Тя е диетолог и вече втора година учи и живее в Шотландия. В Robert Gordon University Jobs в Абърдийн. Дери завършва специалност „Бизнес“, а сега продължава с „Медицина“ (Master of Dietetics), което е било част от предварителните и планове. Избира да учи в чужбина, защото предпочита методите на обучение в западните университети и се радва, че може да опознае друга, различна, нова култура.

Страстта към фитнеса се поражда рано в нея, защото за нея спортът е пътят към здраво тяло и дух. Дери никога не е мислила, че ще се занимава професионално с това, но решението идва по необичаен начин. По време на своите персонални тренировки, тя включва в тях и свои приятелки. Помага им и започва да вижда прогреса у тях. Така идва идеята, че едно хоби може да се превърне в сериозната професия на фитнес-инструктор. Тя грабва този шанс, който днес се е превърнал в неизменима част от живота й. А хубавото е, че за нея това не е просто работа, а нещо, което я зарежда с енергия и любов. Нейното най-голямо вдъхновение е семейството й, заедно с момичетата, на които помага. Естествено, че е много трудно за една млада девойка да се справя с работа, лични ангажименти и това да е студент, но упоритостта и  организираността й помагат да се справи с всичко.

Брандът й съществува от 3 години, целта е да се разрасне максимално, за да помага на все повече хора да усвоят важността на здравословното хранене и активния начин на живот. Как изглежда той – нейните приятели успяха да видят по време на едно от завръщанията и в Шумен. В градинката зад паметника, познат на младите шуменци като „Разперко“, Дери разположи своя ролбанер с посланието „Тренирай с Дери“. И още – „Ти си господар на своето тяло, съзнание и живот. Не се страхувай да поставиш началото тук!“

Сега за нея образованието е най-важно и затова го поставя на първо място. А след това си пожелава разрастване в бизнеса.  Да следваш мечтите си винаги е изисквало жертви. За Дери това са личното време и моментите със семейството й. Но въпреки това, най-голямата награда за нея остава обичта и резултатите на момичетата, чийто живот е променила. А това я прави щастлива.

Автор : Росица Величкова, I курс Българистика и медии

Close