Университетът

Годишната студентска изложба обедини над 40 млади творци

“Самото участие в тази изложба вече е успех.” Това заяви директорът на галерия “Университетска” доц. Светозар Чилингиров и преподавател в Шуменския университет по повод Годишната студентска изложба на студентите от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“. Тази година тя се организира за 31 пореден път. За експозицията са селектирани най-добрите 70 творби на 44 студенти. Пет от тях бяха отличени, а всички получиха награди, осигурени от Сдружение „Златен век“. Те бяха  връчени от доц. Светозар Чилингиров и Ивайло Тошев, председател на Сдружение „Златен век“, което осигури наградите за студентите.

На церемонията присъстваха ректорът на Шуменския университет проф. д.н. Наталия Витанова, областният управител проф. Добромир Добрев и деканът на Педагогическия факултет доц. Росица Михайлова, която официално откри експозицията.

“Всяка изложба е мерило за качеството на нашата работа, за творческото израстване на студентите, за това как се справяме като преподаватели, дали предаваме това, което имаме като опит и умения. Тези изложби за нас са важни”, подчерта доц. Светозар Чилингиров.

UniMedia

Close