Университетът

Галена Върбева лауреат на списание “Paradigma”

Галена Върбева е лауреат на конкурса за най-добър разказ на списание “Paradigma”. Тя е отличена за разказа й “Изпитанието”.

Върбева е възпитаник на Шуменския университет, автор е на романа „Острие на отмъщението“, а през 2012 година романът й „ Среднощна сянка“ е сред десетте номинирани за участие в Националния литературен конкурс за криминален роман на издателство „ Бряг“. В момента подготвя нова книга.

“Няма да издавам сюжета й. Ще кажа само, че се надявам читателите да съпреживеят историята  чрез реалистичността на описанията, диалозите и силните характери на героите. Иска ми се книгата да обогати съзнанието им с познавателната сила на текста и въображението на ума. Но най-вече се надявам историите, които подготвям, да намерят своята аудитория, да усмихнат, да разплачат, да развълнуват – това според мен е ролята на хубавата, истинската литература.”, заяви за UniMedia Върбева. И добави: “Ще цитирам хубавата мисъл на Касандра Клеър: „ Човек  трябва да внимава с книгите, и с това, което се намира в тях, защото думите имат силата да ни променят!“ И тук ще допълня, че само хубавите книги имат тази рядка способност. Но трябва да прочетем много книги преди да разберем кои точно са хубавите…”

UniMedia

 

 

Покажи още
Close