Университетът

Връчиха наградите „Розалина Трутман“

 „Това е едно събитие, което отчита и финализира труда на академичната година в нашата катедра и е едно от най-значимите събития за нашата специалност и студенти”. С тези думи ръководителят на катедра „Визуални изкуства, теория и методика“ проф. Валери Чакалов откри годишната изложба на студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“.

Изложбата включва всички направления на изящните изкуства, които се изучават в специалността от бакалавърска и магистърска степен. Тя е съвместна със студентската изложба „АЗбуки“ от графити на възпитаници на Националния университет за изкуства в Букурещ.

Проф. Валери Чакалов връчи наградите „Розалина Трутман“ за постижения в областта на визуалното изкуство. За първа година голямата награда за цялостно представяне  получи първокурсник – Полина Михнева.

„Оригиналната идея дойде като поредната задача, която ни дадоха от университета, а техниката се казва преге. В момента, в който седнах да рисувам, идеята просто дойде. След първата се появиха и следващите две графики, които са много по-големи, като време отнемат доста, защото всяко едно празно геометрично място се изрязва с макетно ножче и процесът е доста трудоемък и дълъг, но наистина се получи добре. Пренасяйки го на дрехите, искам да направя идеята си по-достъпна и по-разпознаваема. В момента само аз, мои приятели и роднини носим дрехите. Надявам се в скоро време да ги предлагам на пазара”, каза веднага след награждаването Михнева.

Наградите „Розалина Трутман“ се осигуряват с финансовата подкрепа на фамилия Трутман от Швейцария за седма поредна година.

UniMedia

Покажи още
Close