Шумен

Българчета от страната и от чужбина рисуват Коледа

Близо 500 деца и ученици изпратиха свои рисунки за конкурса за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година на Община Шумен. Жури с председател доц. Ростислава Тодорова, преподавател в  Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” и членове художниците Валентин Кулев, Петьо Дамянов, литературният критик Иван Карадочев и Елена Димчева от отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ отличиха 30 от най-добрите творби. Те ще могат да бъдат видени на Фейсбук страницата на общината.

От тях журито ще отличи рисунките с първа, втора и трета награда в трите възрастови групи: първа група – 5-6 годишни деца; втора група – от І до ІV клас; трета група – от V до VІІІ клас. До 11 декември включително ще се проведе и онлайн гласуване за наградата на публиката, което ще бъде активно от утре, 4 декември, петък.

Общо 510 снимки на рисунки от Шумен, София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Разград, Добрич, Ямбол и други градове са получени за участие в конкурса. Пристигнали са дори и творби на деца от  българското училище “Иван Вазов“ в Париж.

Победителите ще получат ваучери за книги и коледни торбички с лакомства.

От отличените с първа награда в трите възрастови групи и с наградата на публиката ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен.

Източник: Община Шумен

Покажи още
Close