Шумен

“Алкомет” тържествено отбеляза 20-та си годишнина

Фикрет Индже и Фикрет Кузуджу, собственици на “Алкомет” АД

Официалното тържество по случай Деня на металурга – 5 ноември в “Алкомет” АД, тази година съвпадна с 20-та годишнина от приватизацията накомбината за производството на алуминий. Събитието бе организирано под мотото “20 години устойчиво развитие”.

На официалното тържество присъства заместник-председателят на Министерския съвет Томислав Дончев. Поздравления отправиха генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел, председателят на Българската асоциация на металургичната индустрия Антон Петров и Росица Антонова, временно изпълняващ длъжността кмет на община Шумен. Сред гостите бяха представители на местната и на централната власт, партньори и приятели на фирмата.

“През тези 20 години се изправихме пред много предизвикателства, оцеляхме и сега гледаме в бъдещето. С развитието на интернет и технологиите през последните 10 години сега сме в света на роботите, изкуствения интелект и иновативни технологии, които даже е трудно да се произнесат. Бъдещите производствени ръководители ще контролират роботи, вместо да инструктират работници, предстои навлизането на  много промени в нашата сфера. В “Алкомет” ние сме готови да посрещнем тези предизвикателства, най-вече благодарение на нашия екип, който има основна заслуга за нашия успех”, заяви членът на Надзорния и съсобственик на “Алкомет” Фикрет Кузуджу.

Сред официалните гости на тържеството бяха и ректорът на Шуменския университет проф. д.и.н. Георги Колев и деканът на Факултета по технически науки проф. д-р Христо Христов. През годините между университета и „Алкомет“ бе изградено задълбочаващо се партньорство. Фикрет Индже, един от собствениците на фирмата, e почетен доктор на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, а така също и член наСъвета на настоятелите на висшето училище. “Алкомет” АД редовно подкрепя наши студенти със стажове и стипендии.

Покажи още
Close