Шумен

„Алкомет“ АД въвежда модернизирана линия

Най-новата технология за прахово боядисване с модернизирана линия заработи в „Алкомет“ АД. Инвестицията е на стойност 1 400 000 лева, като капацитетът на линията е увеличен три пъти в сравнение с периода преди нейната модернизация. Сега месечният производствен обем на линията е 600 тона.

Тестовият период на новия валцов цех вече е приключил и станът официално е започнал да работи. Студеновалцовият стан е изработен от европейския лидер в областта – „SMS group“, Германия, който може да обработва лента с максимална ширина 2200 мм, като към него има и съпътващи съоражения. С него „Алкомет“ АД ще удвои капацитета на валцовите си продукти през настоящата година.

Осъществява се и новият инвестиционен проект в компанията, за който беше съобщено през лятото на 2020 г., цех за механична обработка на алуминиеви профили, които ще намират приложение в автомобилния сектор.

Строежът на новия производствен цех вече почти е завършен. През 2021-2022 г. се очаква да се реализира проект, благодарение на който „Алкомет“ АД ще обслужва водещи автомобилни компании в света. Размерът на инвестицията е 13 500 000 лева. С реализацията на този проект дружеството ще може да произвежда и изнася продукция с по-висока стойност.

Поради пандемията от Ковид-19 не се направи официално откриване на новите мощности.

Източник: БНР

Покажи още
Close