Университетът

Отлично представяне в Националната универсиада

Златни, сребърни, бронзови медали и най-доброто представяне до този момент – това е равносметката от участието на шуменските студенти в осмото издание на Националната универсиада, организирана от АУС „Академик“, която се проведе във Варна.

Кик-боксьорите грабнаха шест медала и купа: Иван Иванов – 2 златни медала, Ани Тотева – сребърен и бронзов медал и Сава Карастоянов – 2 бронзови медала.

Баскетболистите на Университета не загубиха мач до финала, където се противопоставиха на Национална спортна академия. След равностоен двубой завоюваха сребърни медали и купа при първото си участие в такъв вид състезание.

Момичетата от волейболния отбор също спазиха традицията за призови класирания, като също стигнаха финал и отстъпиха също от НСА. Второто място на отбора и купата, която донесоха, също е най-доброто им класиране досега.

На високо ниво се представих и момчетата от тениса на маса, като отборно се класираха на трето място и индивидуално – два бронзови медала за Денислав Денев и Атанас Росенов.

Купите и медалите от леката атлетика затвърдиха отличното представяне на нашите студенти. Три купи за трето място отборно – жени, трето място – група бягания и трето място спринт жени. Две трети места за щафетите 4х100 м и 4х400 м, сребърен медал за Живко Стоянов на 400 м, 2 място на дълъг скок и трето на висок скок за Димана Йорданова, 2 място за Билсерин Сюлейман на 1500 м, 3 място за Константина Борисова на 400 м, призови класирания за Каролина Николова, Галин Петрова, Снежана Грудева и Петър Крумов. Първо участие на Боряна Петрова в плуването и тенис на корт допълниха впечатляващото участие на спортистите от Университета.

Треньори и водачи на отбори са преподавателите от Катедра „ТМФВ и спорт” при Педагогическия факултет.

Покажи още
Close