Университетът

“Най-важният урок” – конкурс за бъдещи педагози

Конкурс „Най-важният урок” в подкрепа на студенти и докторанти, изучаващи педагогически специалности, организира тази година PwC България. Инициативата е насочена към бъдещи педагози, които имат желание да работят и да се развиват в образователната сфера у нас.

Кампанията ще награди 11 младежи с едногодишни стипендии от по 6000 лв.

И тази година инициативата се провежда под ръководството на президента на Република България Румен Радев и със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Условията на конкурса са няколко. В него могат да участват български студенти и докторанти, изучаващи задължително педагогически специалности или записали се в програми за придобиване на педагогическа правоспособност. Необходимо е кандидатите да имат мотивация да се развиват в образователната сфера у нас. Те трябва да изпратят есе на тема “Най-важният урок. Послание към бъдещите ми ученици” най-късно до 17 март тази година на този адрес. Независимо експертно жури ще избере победителите.

Цялата информация за “Най-важният урок” е достъпна на уебсайта на инициативата.

Миналата година PwC България отпразнува 25 години дейност в страната с кампанията „Твоите 25 причини да избереш България”, която се състоя със съдействието на Министерсвото на образованието и науката, целяща подкрепа на младите и насърчаването им да се развиват в България.

В конкурса с есе се включиха над 1300 студенти от 127 университета в 15 държави. Инициативата отличи 25 човека със стипендии, стажове в престижни компании и менторство от доказани лидери в бизнеса.

Автор: Юлияна Йорданова, III курс, Връзки с обществеността

Покажи още
Close