Университетът

“Кино в длан” отново дава път на младите

Две седмици остават до края на регистрациятата за Третото издание на фестивала за кратки филми, заснети с мобилни устройства, “Кино в длан”. Крайният срок за участие е 31 декември, а адресът: www.mkino.org.

Фестивалът, първи по рода си в България, е ориентиран към младите независими творци, занимаващи се с кино с цел тяхното творчество да достигне до по-широк кръг от зрители. “Кино в длан” се стреми да съдейства за изграждането на разностранно развити творчески личности, за формиране на социално активни граждани, които по пътя на осмислянето на културно-историческия опит, универсалните човешки ценности на родната и световната култура и овладяването на модерните технологии да постигнат своята личностна реализация.

Темата е свободна и няма възрастови ограничения за участниците. Организаторите от народно читалище “Добри Войников-1856” в Шумен са подготвили материали, които да помогнат желаещите да заснемат и монтират собствено видео. Допустима е регистрацията на до четирима автори на филм. Всеки автор може да участва с максимално три филма.

По регламент, за да бъдат включени в надпреварата, филмите трябва да са с времетраене до 5 минути и да са заснети с мобилен телефон, таблет или друго мобилно устройство с вградена камера.

За отличените участници отново са предвидени много парични и материални награди – разнообразни технически средства: таблети, смартфони и др .

Покажи още
Close